isoleren

De komende jaren gaan we versneld nog meer woningen isoleren. Een goed geïsoleerde woning is comfortabel. Maar nog belangrijker: jij als huurder bespaart hierdoor ook op je energierekening. Zeker met de stijgende energieprijzen is dat nodig.

Doordat het wegvallen van de verhuurdersheffing kunnen we sneller, meer huizen isoleren. Doordat we deze heffing niet meer aan het Rijk hoeven te betalen, hebben we extra geld beschikbaar om te investeren. We pakken vooral de woningen aan die slecht geïsoleerd zijn en een slecht energielabel hebben. Dit doen we tijdens onderhoudsprojecten maar bijvoorbeeld ook wanneer een woning van huurder wisselt.

Veel gevraagd over isoleren

Ik wil mijn woning graag beter laten isoleren. Kan ik dit aanvragen?

Algemeen

Wij isoleren onze woningen projectmatig. Dit betekent dat we alle woningen in een straat, buurt of complex in één keer aanpakken. Door deze werkwijze houden we het tempo erin en kunnen we de beste kwaliteit opleveren. Een woning isoleren op verzoek van de bewoner doen we daarom niet. 

Ik wil graag isolatieglas in mijn woning. Waar kan ik dat aanvragen?

Algemeen

Wij voorzien onze woningen projectmatig van isolatieglas. Dit betekent dat we alle woningen in een straat, buurt of complex in één keer aanpakken. Door deze werkwijze houden we het tempo erin en kunnen we de beste kwaliteit leveren. We plaatsen daarom geen isolatieglas op verzoek van de bewoner. 

Ik wil mijn woning beter isoleren. Mag ik zelf isolatie aanbrengen?

Algemeen

Je bent vrij om je woning zelf te isoleren. Voor sommige isolatievormen heb je echter wel toestemming nodig. Zie hiervoor bijgevoegde 'brochure zelf klussen''.

Houd er ook rekening mee dat wij de komende jaren bij veel woningen langs gaan om deze beter te isoleren Dan doen wij het dus voor jou.

Ik heb een huurverhoging gekregen omdat mijn woning verbeterd is. Waarom is dat?

Algemeen

Als wij jouw woning verbeterd hebben, kan het zijn dat de huur omhoog gaat. Bijvoorbeeld wanneer wij zonnepanelen plaatsen. De kwaliteit van de woning stijgt hierdoor en daardoor stijgt de huurprijs.

Vaak levert zo'n verbetering jou als huurder een energiebesparing op. Zo zorgt isolatie(glas) ervoor dat er minder gas nodig is om jouw woning te verwarmen. Dit scheelt in energiekosten. Maar ook zonnepanelen hebben een positief effect op de energierekening. Wij laten je altijd vooraf weten als de huur omhoog gaat.

Wat doen jullie aan het verlagen van het energieverbruik van mijn woning?

Algemeen

Iets meer dan driekwart van onze woningen heeft een groen energielabel. Dat wil zeggen energielabel A, B of C. Samen met onze partners zetten we alles op alles om zo snel als mogelijk aan de slag te gaan bij de woningen die nog (beter) geïsoleerd moeten worden. Dit doen we tijdens onderhoudsprojecten maar ook wanneer een woning van huurder wisselt. We verbeteren het energieverbruik door energiebesparende aanpassingen te doen in de woning.

We kiezen vooral voor isoleren en ventileren omdat deze maatregelen het grootste effect hebben op het energieverbruik. Ook plaatsen we steeds vaker een hybride variant voor de CV-ketel en zonnepanelen.