regelen bij overlijden

Als iemand overlijdt, heb je vaak veel aan je hoofd. Wij helpen je dan ook graag. Hieronder vind je de veelgestelde vragen over wat te regelen in geval van overlijden. Neem gerust contact met ons op als je advies of hulp nodig hebt.

Veel gevraagd over regelen bij overlijden

Ik ben een inwonend kind en mijn vader/moeder is overleden. De huurovereenkomst staat op zijn/haar naam. Wat kan ik doen?

Algemeen

Gecondoleerd met het overlijden van je vader/moeder. Wij willen in een persoonlijk gesprek de situatie met je bespreken. Bel je ons op 088 008 1400 om een afspraak te maken?

Ik wil de huur opzeggen omdat de huurder is overleden. Hoe regel ik dat?

Algemeen

Dit kan op verschillende manieren. Klik hier om de huur van de woning (of garage/parkeerplaats) op te zeggen via onze website. Vergeet niet om een kopie van de overlijdensakte toe te voegen.

Je kunt de huur opzegging ook telefonisch aan ons door geven via 088 008 1400 of stuur een e-mail: welkom@wonenbijJOOST.nl. Binnen lopen op ons kantoor in Boxtel kan natuurlijk ook. Neem je een kopie van de overlijdensakte mee?

Ik wil de huur opzeggen omdat de huurder is overleden. Wat is de opzegtermijn?

Algemeen

Wij hanteren een opzegtermijn van minimaal 1 maand. De termijn gaat in op de werkdag waarop wij de huuropzegging ontvangen. Je mag de huur ook langer van te voren opzeggen. Om de opzegging te verwerken hebben wij een kopie van de overlijdensakte nodig. Vermeld hierbij ook om welk adres het gaat.

Je kunt dit mailen naar welkom@wonenbijJOOST.nl of per post toesturen:

Woonstichting JOOST
Antwoordnummer 9
5280 WJ Boxtel

Een postzegel is niet nodig.

Mijn echtgenoot of geregistreerd partner is overleden. Ik blijf in de woning wonen. Moet ik dit doorgeven aan jullie?

Algemeen

Sterkte met het verlies van je partner. Staan jullie allebei op het huurovereenkomst? Dan hebben wij een kopie van de overlijdensakte nodig. Vermeld hierbij ook om welk adres het gaat. Je kunt dit mailen naar welkom@wonenbijJOOST.nl of per post toesturen:

Woonstichting JOOST
Antwoordnummer 9
5280 WJ Boxtel

Een postzegel is niet nodig.

Daarna passen wij de tenaamstelling aan. Dit is een administratieve aanpassing. We maken dus geen nieuwe huurovereenkomst.

Staat de huurovereenkomst niet op jullie beide namen, maar ben je juridisch wel medehuurder (getrouwd of geregistreerd partnerschap)? Dan hebben wij de volgende documenten nodig om dit aan te kunnen passen:

  • Een kopie van de overlijdensakte en een verzoek tot naamswijziging;
  • Een bewijs van trouwen of geregistreerd partnerschap;
  • Een kopie van je identiteitsbewijs

Vermeld ook om welk adres het gaat. Je mag deze stukken afgeven op ons kantoor, maar je mag deze ook toesturen naar bovenstaand adres.
Wil je weten hoe je een veilige kopie van je identiteitsbewijs maakt? Kijk dan op de website van de Rijksoverheid.

Mijn partner is overleden. We waren niet getrouwd of hadden geen geregistreerd partnerschap. Ik wil graag in de woning blijven wonen. Wat kan ik doen?

Algemeen

Sterkte met het verlies van je partner. Staat de huurovereenkomst op jullie beide namen? Dan kun je in de woning blijven wonen. Sta je niet op het huurovereenkomst? Dan bekijken wij graag samen je situatie. Bel ons hierover op 088 008 1400.

Ik ben erfgenaam van een persoon die overleden is en inschreven staat als woningzoekende. Hoe regel ik de uitschrijving?

Algemeen

Neem hiervoor contact op met Thuipoort. Gebruik hiervoor het contactformulier op thuispoort.nl.