schade aan mijn eigendom

Schade aan jouw eigendommen is altijd erg vervelend. Zorg er daarom voor dat je goed verzekerd bent. In de veelgestelde vragen hieronder vind je meer informatie over wat je kunt doen in het geval van schade. 

Veel gevraagd over schade aan mijn eigendom

Ik heb schade door werkzaamheden van jullie. Wat kan ik doen?

Algemeen

Je bent zelf verantwoordelijk voor het verzekeren van jouw inboedel. Ontdek je schade aan je inboedel nadat wij werkzaamheden hebben uitgevoerd in jouw woning? Neem dan contact op met jouw inboedelverzekeraar in.

Mocht je er niet uit komen met je inboedelverzekeraar, neem dan contact met ons op. Dit kan door een e-mail te sturen naar welkom@wonenbijJOOST.nl of bel ons: 088 008 1400.

Ik heb schade aan mijn inboedel. Wat kan ik doen?

Algemeen

Is je inboedel beschadigd, bijvoorbeeld door een lekkende waterleiding? Jouw schade meld je bij je inboedelverzekeraar. Zorg er voor dat je goed verzekerd en dat ook 'huurdersbelang' is meeverzekerd.

Onder huurdersbelang vallen alle veranderingen, verbeteringen of uitbreidingen die je, voor jouw rekening, hebt aangebracht aan jouw huurwoning. Ook de veranderingen die je tegen betaling hebt overgenomen van de vorige huurder vallen onder huurdersbelang. Zoals bijvoorbeeld een parketvloer, keuken of badkamer. Gevolg schade aan schilderwerk en behang vallen ook onder de inboedelverzekering. JOOST heeft deze dingen niet verzekerd en het is dus verstandig om dit zelf te regelen.

Wat kan ik doen bij inbraakschade?

Algemeen

Neem hiervoor contact met ons op via 088 008 1400. Wij sturen zo snel mogelijk een monteur voor een (voorlopige) reparatie. We zorgen ervoor dat je je woning weer kunt afsluiten.

Stuur je binnen twee weken het politierapport aan ons op? Dan zijn de reparatiekosten voor onze rekening. Doe je dat niet? Dan zijn de kosten voor jouw eigen rekening.

Is er iets gestolen? Neem dan contact op met je eigen inboedelverzekering.

Ik heb brandschade aan mijn woning. Wat moet ik doen?

Algemeen

Bluste je de brand zelf en is de schade klein? Dan kun je ons bellen voor herstel van de schade in de woning.

Bij een grote schade schakelen de hulpdiensten ons in. Schade aan je inboedel regel je met jouw eigen inboedelverzekering.