Heb je geldzorgen? Trek aan de bel!

Steeds meer mensen hebben geldzorgen. Toch vinden veel mensen het lastig om hulp te vragen. Of ze weten niet welke hulp ze kunnen krijgen. In dit bericht vertellen we je hier meer over.

Heb jij ook geldzorgen? Blijf er niet mee rondlopen!

Iedereen kan te maken krijgen met geldzorgen. Hier hoef je je niet voor te schamen. Het is belangrijk om hulp te vragen zodat je weer grip op je geld krijgt. Voor gratis hulp en advies bij geldzorgen kun je terecht bij je gemeente: 

Heb je moeite met het betalen van de huur?

Wij denken graag met je mee. Neem hiervoor contact op met onze afdeling Huurincasso via 088 008 1400. Een e-mail sturen kan ook: huurincasso@wonenbijJOOST.nl .

Laat geen geld meer liggen: doe de 'potjes-check'

Er zijn in Nederland veel verschillende toeslagen en regelingen. En door de hoge energieprijzen zijn dat er nog meer geworden. We kunnen ons voorstellen dat je niet goed weet op welke toeslagen en regelingen jij recht hebt. Met de "potjes-check" van Geldfit kom je hier snel en gemakkelijk achter. Zo laat jij geen geld meer liggen.

> Klik hier voor de 'potjes-check' van Geldfit

Boxtel voor elkaar

Om bewoners te laten zien bij welke organisaties en initiatieven zij terecht kunnen voor hulp bij geldzorgen, deden we mee met de lokale serie 'Boxtel voor elkaar'. In iedere aflevering vertelt een organisatie over hoe zij mensen met financiële zorgen helpen. Op vrijdag 13 januari werd de aflevering van JOOST uitgezonden. Hierin vertelden Raimondo, Amin, Marieke en Mascha over hoe wij bewoners met geldzorgen helpen. Hieronder kun je de aflevering terug kijken. Ook interessant als je in een andere gemeente dan Boxtel woont. 

Tekst gaat verder onder de video.

De andere organisaties die meedoen zijn de Voedselbank, Stichting Leergeld, de Vincentiusvereniging Boxtel, ContourdeTwern, Wegwijs en Gemeente Boxtel. Klik hier om deze afleveringen terug te kijken.