JOOST en WSD doen samen groen

JOOST werkt al jaren samen met Sociaal Ontwikkelbedrijf WSD. Zo begonnen we afgelopen voorjaar met de gemeente Boxtel de pilot Groen Makers. Hierbij leggen WSD-medewerkers tuinen aan bij onze woningen. Het gaat om tuinen die eerst vol tegels lagen. Daar is dankzij de Groen Makers nu niks meer van te zien!

De eerste drie tuinen zijn klaar. De plantjes staan erin en de paadjes zijn strak bestraat. “Allemaal uitgevoerd door onze medewerkers”, vertelt Pleunie Kooiman van WSD. “Zij werken normaal gesproken in plantsoenen van de gemeente. Dankzij JOOST kregen ze nu ineens tuinen om in te werken. Daar werden hun dagen een stuk afwisselender van. En dat was precies de bedoeling.” Er staan nog drie tuinen op de planning, maar de pilot is nu al een succes. “De tuinen zien er prachtig uit. Ook belangrijk: buurten worden er groener van. Je ziet daardoor bijvoorbeeld meer vogels. En dat is erg fijn nu het klimaat verandert.”

De WoonOmgevingsPloeg

Binnenkort wordt bekend of Groen Makers een vervolg krijgt. Ondertussen is er nog een andere groep WSD-medewerkers voor JOOST in touw: de WoonOmgevingsPloeg (WOP). Onder leiding van voorman Wally onderhouden ze enkele tuinen van onze woongebouwen. Ook helpen ze mee bij het ophalen van grof vuil of leggen ze losse tegels recht. Zo leidt de samenwerking tussen JOOST en WSD tot een mooie woonomgeving voor onze huurders.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Pleunie Kooiman en Marc Christiaens van WSD: ‘Heb je geen werk? Kom eens bij ons langs!’

Geen werk én geen uitkering? Kom naar WSD!

WSD helpt mensen die moeite hebben een baan te vinden. “Daar horen ook mensen bij die geen werk én geen uitkering hebben”, vertelt Marc Christiaens (WSD-directeur Werk en Ontwikkeling).

De groep mensen zonder werk is groot. Daarvan heeft een deel ook geen uitkering. “Het gaat bijvoorbeeld om mensen die na een burn-out nooit meer zijn gaan werken”, legt Marc uit. “Of mensen die bij sollicitaties heel vaak zijn afgewezen en moedeloos zijn geworden. Ook zijn er best veel jongeren die geen baan hebben, bijvoorbeeld omdat ze geen werk kunnen vinden dat bij hen past. In de regio Boxtel zeggen we: kom eens bij ons kijken. Bij WSD ontvangen we je met open armen.”

WSD heeft veel werk in de aanbieding. Op alle niveaus en in heel veel vakgebieden. Marc: “Wij geloven dat er voor iedereen een passende werkplek is. Oók voor mensen die denken ‘dat lukt me nóóít!’ Want wij helpen je daarbij door te kijken wat je kunt, wat je wil en door je te begeleiden. Het werk is soms bij WSD zelf. En soms bij een bedrijf in de regio. Je mag in je eigen tempo in je werk ‘groeien’. Zodat jouw baan je ook heel veel werkplezier geeft.”

Nieuwsgierig?

Kijk op de website van WSD. Of bel WSD: 0411 - 650 111. E- mailen kan ook: info@wsd-groep.nl.

Huurdersmagazine najaar 2023

Dit artikel verscheen ook in ons huurdersmagazine najaar 2023.