Welkom in De Kloosterhof

In hartje Liempde is er altijd wat te doen. In De Kloosterhof om precies te zien. Dit dienstencentrum met verschillende zalen en ruimtes is eigendom van JOOST. Dankzij Stichting BOL worden de ruimtes maar liefst vijf dagen per week gebruikt voor gezellige, sportieve én leerzame activiteiten, speciaal voor 55-plussers uit het dorp.

Terwijl beheerders Frank van Osch en Marga van Oirschot voor de koffie zorgen, vertellen bestuursleden Jack van Leeuwen en Henk van der Velden over Stichting BOL. “We behartigen de belangen van alle ouderen in Liempde. Dat doen we met heel veel activiteiten in ons eigen gebouw: De Kloosterhof.” En in de rondte wijzend: “Hier gebeurt het allemaal’."

Tekst gaat verder onder de foto.

De Kloosterhof is het ‘thuis’ van Stichting BOL. Van links naar rechts: BOL-bestuursleden Jack van Leeuwen en Henk van der Velden en De Kloosterhof-beheerders Frank van Osch en Marga van Oirschot.

Onder de mensen

Dat ‘allemaal’ bestaat uit een gevarieerd activiteitenprogramma, vijf dagen per week en speciaal bedoeld voor 55-plussers. “Zo kun je hier gymmen, handwerken, kaarten of biljarten”, somt Jack op. “Je komt dan op een leuke manier onder de mensen en je blijft lekker bezig.” Samen eten hoort er ook bij, knikt Henk. “Elke doordeweekse dag serveren we een versbereid driegangenmenu voor 11 euro. Dat loopt als een trein: in 2023 hebben we 2.300 warme maaltijden geserveerd. Dat is toch al snel vijftien mensen per dag!”

Koffietip: elke maandag tussen 10.00 en 11.00 uur ben je als 55-plusser welkom in De Kloosterhof voor een (gratis) kopje koffie.

Cursussen

Regelmatig bewegen, sociale contacten onderhouden, gezond eten… Het is in een notendop hoe je via Stichting BOL fit kunt blijven. Daar hoort nóg iets bij: ‘zelfredzaamheid’, “om dingen zelfstandig te kunnen blijven doen, hoe oud je ook bent”, legt Henk uit. “Daarom organiseren we regelmatig cursussen. Zoals de computercursus Klik en Tik, samen met de bibliotheek. Dan leer je op je eigen tempo hoe je moet e-mailen. Of hoe je een website bekijkt. Zo raak je een beetje wegwijs met de computer. Heel fijn, zeker nu we steeds vaker dingen ‘online’ moeten regelen.”

IT-hulp: vragen over je mobiele telefoon? Problemen met tablet of laptop? De IT-expert van Stichting BOL zit elke vrijdag voor je klaar. Van 10.00 tot 11.00 uur in De Kloosterhof.

Vrijwilligers

Stichting BOL stelt de ruimtes van De Kloosterhof ook beschikbaar aan seniorenorganisaties zoals De Zonnebloem, KBO en Vrouwencontact. Zonder daar wat aan te verdienen. “Je ziet dus dat er hier ontzettend veel gebeurt”, aldus Jack. “Dat is best een hoop geregel. Gelukkig zorgen beheerders Frank en Marga dat alles op rolletjes verloopt. Verder hebben we maar liefst 65 vrijwilligers. Zij werken als gastheer of gastvrouw tijdens de activiteiten, serveren de maaltijden of houden de Kloostertuin bij.” Zelf doen Henk en Jack hun BOL-bestuurswerk ook vrijwillig. “We zijn beiden net met pensioen”, knikken ze. “Maar nutteloos thuis blijven zitten, is niks voor ons. We willen actief blijven. Wat is er dan nuttiger dan je inzetten voor de – Liempdse – gemeenschap?”

Tekst gaat verder onder de foto.


Vrijwilligers gezocht

Wil jij één keer per maand als vrijwilliger aan de slag tijdens activiteiten in De Kloosterhof? Neem dan contact op met BOL-secretaris Gerry van Haaren: 06 53 67 54 51 of met BOL-vrijwilligerscoördinator Francine van Weert: 06 51 79 61 11.

Contactgegevens

Dienstencentrum De Kloosterhof
Kloosterhof 7, Liempde
Telefoon: 0411 63 16 51
www.stg-bol-liempde.nl

Huurdersmagazine voorjaar 2024

Dit artikel verscheen ook in ons huurdersmagazine voorjaar 2024.